خانه > PR Card, تمدید کارت اقامت دایم > کارت اقامتم در شرف انقضاست و در کانادا نبوده ام

کارت اقامتم در شرف انقضاست و در کانادا نبوده ام

۲۹ مرداد ۱۳۹۳


سوال:

من کارت اقامتم را در سال ۲۰۱۰ دریافت کردم مدت ۴ ماه هم در کانادا ماندم اما به دلیل مشکلاتی مجبور شدم برگردم. بعد از اون هم مدت ۲ سال در ایران دانشجوی ارشد بودم. با توجه به تاریخ روی کارت ژون ۲۰۱۵ باطل می شود.علاوه براین درصدد اپلای برای تحصیل در سپتامبر ۲۰۱۵ هستم.از لحاظ قانونی چه راهکارهایی برای حفظ اعتبار اقامت پیشرو دارم؟

 

پاسخ:

شما الزامات اقامت یعنی حضور ۲ سال در ۵ سال را رعایت نکرده اید اما اگر همین روزها به کانادا بیایید به قصد ماندن با دو حالت روبرو خواهید شد:

۱- اینکه سر مرز بدون گرفتاری رد شوید و افسر مرزبانی شما را سوال پیچ نکند

در این صورت خوش شانس بوده اید دو سال بمانید و بعد درخواست تمدید کارت کنید. کارت اقامت شما دلیل وضعیت اقامتی شما نیست و اقامت شما دایم است حتی با وجود نداشتن کارت معتبر منتها امکان ورود با کارت غیر معتبر ندارید

 

۲- اینکه سر مرز شما گرفتار شوید و مشخص شود که الزامات را رعایت نکرده اید که در این صورت اقامت را باطل می کنند و شما را اعتراض به این تصمیم  ظرف مدت کوتاهی نزد قاضی می فرستند و باید او تصمیم بگیرد که نظر افسر را تایید کند و اقامت شما را باطل کند یا خیر. در وضعیتی که واقعا قصد ماندن داشته باشید و پلان مشخصی برای زندگی در کانادا بعید است قاضی نظر افسر را تایید کند و اقامت شما را باطل کند ولی شما نیاز به وکیل خواهید داشت تا بتوانید به درستی از خود دفاع کنید.

 

 

  1. mery
    ۱۸ مهر ۱۳۹۴ در ۰۱:۳۵ | #1

    سلام . ایا برای پر کردن پی ار ذو سال در ۵سال پشت سره هم باشد؟یا سالی چند ماه هم میشود پر کرد؟ و اینکه من از طریق ازدواج اومدم بعد از گذشت ۵ سال ازلندینگ و طلاق . میتوانم با پی ار اسپانسر کسی بشوم؟

    • ۲۹ مهر ۱۳۹۴ در ۲۰:۰۰ | #2

      لازم نیست پشت سر هم باشد

      اگر از طریق ازدواج آمده اید تنها در صورتی می توانید کس دیگری را اسپانسر کنید که از زمان ورود شما به کانادا ۵ سال بگذرد
      پاسخ مثبت است

  2. mery
    ۱۵ مهر ۱۳۹۴ در ۱۲:۵۰ | #3

    با سلام ایا بعد از گذشت دو سال از ازدواج طلاق بگیرم .کارت پی ار باطل میشود؟

  3. کورش
    ۱۵ شهریور ۱۳۹۴ در ۱۹:۲۷ | #5

    جناب مختاری
    با سلام و عرض ادب
    آیا کسی که کارت پی آر او به دلیل عدم حضور ۲ سال از ۵ سال باطل شده باشد میتواند مجددن درخواست مهاجرت به کانادا بدهد.
    در این صورت آیا مدت اقامت او در کانادا بیش از یک سال امتیازی محسوب می شود؟
    ممنون

    • ۲ مهر ۱۳۹۴ در ۱۴:۳۳ | #6

      بله می تواند و اگر بر اساس مقررات امتیازی باشد از آن برخوردار می شود
      ولی به صرف نبودن دو سال در ۵ سال اقامت را به طور اتوماتیک از دست نمی دهید در این زمینه نکاتی هست که باید بررسی شود و مشاوره بگیرید

  4. شادی
    ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ در ۱۱:۴۶ | #7

    سلام من در سال ۲۰۱۰ در کانادا لندینگ کردم و دوهفته موندم. بعد به ایران برگشتم. تا قوریه ۲۰۱۴ مشغول تحصیل بودم و بعد از اون تا الان مشغول کار در زمینه بازیگری بودم. حالا قصد دارم در ماه می دوباره برم و دو سال کامل بدون خروج بمونم و در ژانویه ۲۰۱۶ برای دانشگاه اقدام کنم. با توجه به اینکه کارت pr در ۱۵ اکتبر ۲۰۱۵ باطل می شه آیا مشکلی برای ورود به کانادا دارم؟

    • ۷ فروردین ۱۳۹۴ در ۲۰:۲۹ | #8

      می توانید به مشکل بر بخورید
      مقالات همین وبلاگ را در این زمینه بخوانید
      مایل بودید می توانید به دفتر ما مراجعه کنید و از خانم امیریان در مورد لندینگ زیر نظر سوال کنید

  5. عباس
    ۱ دی ۱۳۹۳ در ۱۱:۲۸ | #9

    سلام جناب مختاری

    من یکی از دوستانم ویزا کاناد از طریق اسکیل ورکر برای خودش و همسرش گرفته الان همسرش نمی خواد با ایشون بره کانادا. آیا برای ایشون تو کانادا چه تو ورود و چه تو زندگی مشکلی پیش نمی آد؟ اگه همسرش بعدا بخواد بره راهی داره؟

  6. mery
    ۲۵ آبان ۱۳۹۳ در ۰۳:۴۷ | #11

    سلام مجدد . من این مطلبیو که ازتون سوال کردم که بابد شیش ماه و یک روز حتما در کانادا باشن در غیر این صورت لغو سیتیزنی و پی ار را در روزنامه ایرانی شهروند خوندم . و لایحه c24 هست که تصویب کرده این موضوع را . نظرتون چیه؟!

  7. الهام
    ۱۷ آبان ۱۳۹۳ در ۰۱:۳۱ | #13

    سلام جناب آقای دکتر مختاری
    میخواست بدونم مدت زمان گرفتن ویزای اسپانسر شیپی برای همسر واقعا کم شده ؟

  8. mery
    ۱۵ آبان ۱۳۹۳ در ۲۱:۴۶ | #15

    سلام . من دو تا سوال دارم . ۱: قانون جدید تصویب شده که سیتیزنی ۴ سال در ۶ سال تغییر پیدا کرده؟ ۲: شنیدم قانون جدیده دیکه ای که شیش ماه و یک روز در کانادا باید باشییم و در غیر این صورت پی ار و سیتیزنی باطل میشه؟!۳: و سوال اخر برای داشتن پی ار ۲ سال در ۵ سال هست؟؟ خیلی ممنون

    • ۲۴ آبان ۱۳۹۳ در ۱۸:۱۵ | #16

      قانون تابعیت تغییر کرده ولی هنوز قطعی نیست

      هیچ قانونی در مورد خروج بیش از ۶ ماه و ابطال آنچه فرمودید وجود ندارد و مزخرفاتی است که بین مردم شایع شده است

      برای حفظ پی آر همان ۲ سال در ۵ سال پا برجاست

  9. Ali
    ۷ آبان ۱۳۹۳ در ۰۶:۴۰ | #17

    سلام جناب دکتر مختاری
    من پی آرم منقضی شد و بعد من تراول دوکومنت گرفتم ولی موقع درخواست ان، تاریخها رو مطابق با واقعیت نگفتم. حالا که تراول دوکومنت گرفتم قصد دارم که واقعا بیام کانادا و دو سال بمونم و بعد برای تمدید پی آر اقدام کنم. میخوام بدونم که دو سال دیگه که میخوام برای تمدید پی آر اقدام کنم، اداره مهاجرت پرونده منو از آنکارا نمیخواد تا بررسی کنه یا اینکه از آنکارا استعلام نمیکنن که آیا تاریخهای من درست هست یا نه؟ راستش اگه بدونم که اونموقع به مشکل میخورم، ترجیح میدم نیام کانادا. بنابراین جواب شما خیلی برام مهمه. با تشکر فراوان

  10. نغمه
    ۲۳ مهر ۱۳۹۳ در ۲۱:۲۵ | #19

    با سلام خدمت شما ممنونم از پاسخگویی و راهنماییتون .آقای مختاری یک سوال دارم من و نامزدم دچار مشکل بزرگی شدیم آیا پناهندگانی که وارد کانادا میشوند آیا بعد از آمدن کارت pr می تونند از کانادا خارج شوند و به ترکیه برای ازدواج بیایند یا اینکه باید مدت خاصی باید در کانادا بمانند و حق خروج ندارند؟ خواهش می کنم کمک کنید خیلی دچار مشکل شدیم ممنونم

  11. رضا مدد جو
    ۵ مهر ۱۳۹۳ در ۱۳:۱۸ | #21

    علی مختاری :
    روحشان شاد
    برای شما آرزوی صبر دارم

    جناب آقای دکتر محتاری

    از همدردی شما سپاسگزارم . سوالی داشتم. اگر مورد ما به دادگاه ارجاع شود، برای طرح موضوع و دفاع می توانیم از خدمات شما بهره مند شویم. ممنون از سعه صدر حضرتعالی .

  12. رضا مددجو
    ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ در ۰۶:۳۸ | #23

    @علی مختاری

    جناب آقای مختاری با درود فراوان
    ضمن تشکر از زحمات حضرتعالی متاسفانه مادرخانم بدلیل وخامت بیماری در هفته گذشته فوت شدند و ما را در غم بزرگی قرار دادند. امیدوارم خداوند روح آن عزیز را مورد رحمت خود قرار دهد.
    بازهم از زحمات شما سپاسگزاری می کنم.
    رضا مددجو

  13. فاطمه صباغ
    ۲۵ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۱:۵۸ | #25

    باسلام و تشکر از شما

    اینجانب درخواست کننده اصلی می باشم و در ۲۲ مارچ ۲۰۱۲وارد کانادا شدم و در مجموع ۳ ماه در کانادا بودم و کارت ااقامتم در تاریخ ۱۷می ۲۰۱۷ باطل میشود.لطفا بفرمایید تا چه زمانی میتواانم خارج از کانادا باشم. با تشکر ۲۵ شهریور ۱۳۹۳

    • ۳ مهر ۱۳۹۳ در ۰۴:۳۸ | #26

      تا آگوست ۲۰۱۵
      به شرط عدم تغییر قوانین
      در ضمن بعد از ورود باید تا ۲۰۱۷ خارج نشوید

  14. مهرانا
    ۱۸ شهریور ۱۳۹۳ در ۲۱:۲۱ | #27

    سلام – من سال ۲۰۱۲ در کانادا لند شدم و بعد از ۱۰ روز به ایران برگشتم. بعد با کارت پی ار در اپریل ۲۰۱۴ به کانادا برگشتم . کارت پی ار من تا ۲۰۱۷ اعتبار داره . سوالم اینه که اگر در ماه فوریه برای مدت ۲۰ روز به ایران سفر کنم ایا درسته که هنگام برگشتن به کانادا احتمال داره به من اجازه ورود به کانادا رو ندهند؟ این رو به تازه گی از یکی از دوستانم شنیده ام و چون از قوانین جدید مهاجرت و شهروندی اطلاع ندارم میخوام بپرسم که ایا من میتونم تا قبل از انقضائ کارت پی ار به خارج از کانادا مسافرت کنم و برگردم ؟ متشکرم

    • ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ در ۰۶:۰۷ | #28

      دوستان زیاد صحبت می کنند
      شما در طول ۵ سال باید دو سال در کانادا باشید بنابراین هیچ مشکلی ندارید

  15. رضا مددجو
    ۱۶ شهریور ۱۳۹۳ در ۰۹:۴۵ | #29

    جناب آقای دکتر مختاری
    با عرض سلام و تشکر از وقت گرانبهای شما
    البته من سوالم را قبلا عرض کرده بودم ولی چون جواب نگرفته ام مجددا سوالم را طرح میکنم.
    ما در اکتبر ۲۰۱۰ به اتفاق همسر و فرزندم در تورنتو لند کردیم و حدود ۲ ماه بعد بدلیل هوم سیک شدن همسرم به ایران بازگشتیم و همسرم تحت مداوای روانپزشک قرار گرفتند. چند ماه بعد مادرخانم دچار سرطان شدند و القصه…
    خلاصه تا به امروز شرایط اجازه نداده که به کانادا مراجعت کنیم. تاریخ انقضا کارت پی آر نوامیر ۲۰۱۵ می باشد. حال سوال این است که بایستی اداره مهاجرت را در جریان موضوع قرار داد یا اگر قبل از انقضا توانستیم به کانادا برویم به دادگاه و قاضی ارجاع می شویم. البته تمام مدارک پزشکی همسر و مادرخانم جهت اثبات ادعا موجود است. ممنون می شوم اگر نظز خود را بفرمایید. رضا

    • ۳۱ شهریور ۱۳۹۳ در ۰۵:۵۵ | #30

      شما هر چه سریعتر تشریف بیاورید
      اگر سر مرز سوال پیچ شدید آنموقع توضیح می دهید اطلاع دادن بی معنی است
      اگر افسر اقامت شما را باطل کند می توانید این توضیحات را به قاضی بدهید و قبول می کند به شرط آنکه قصد ماندن داشته باشید

  16. mohsen
    ۹ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۲:۱۹ | #31

    با عرض سلام و خسته نباشید
    من مقیم دایم کانادا هستم و در حال حاظر در ایران هستم و برای همسرم از طریق اسپانسرشیپی تقاضای اقامت دایم داده ام و مدارک را به دوستی که در کانادا است داده ام و او همه را چند روزی است که پست کرده است با انکه من میدونم باید در کانادا باشم
    به نظر شما اگر من در ایران باشم تا کار همسرم درست شود چقدر جای امید است؟
    اگر متوجه شوند که من در ایران هستم و در کانادا نیستم چه عواقبی خواهد داشت؟
    ممنون میشوم اگر بنده را روشن نماییید

  17. NaZi
    ۷ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۱:۲۷ | #33

    جناب آقای مختارى. با سلام. براى ما آپدیت مرحله فدرال ( سرمایه گذارى کبک ) از آنکارا آمده ولی مطمئنیم که در ۶٠ روز زمان داده شده یکى دو مورد از موارد خواسته شده فراهم نمیشه و وقت بیشتری نیاز داریم. آیا در صورت اعلام این مطلب و با توضیحات قانع کننده با درخواست تمدید وقت ما موافقت میشود و معمولا این زمان اضافه چقدر خواهد بود. و اینکه با توجه به اینکه در حال حاضر پانزده روز زمان باقی مانده چه وقت این درخواست را بفرستیم. الان یا روز های آخر. بسیار ممنونم.

    • ۲۷ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۳:۵۴ | #34

      سعی کنید آماده کنید
      هر چه آماده شد را بفرستید برای بقیه با ذکر دلیل وقت بخواهید

  18. NaZi
    ۷ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۰:۲۹ | #35

    جناب آقای مختارى. با سلام. براى ما آپدیت مرحله فدرال ( سرمایه گذارى کبک ) از آنکارا آمده ولی مطمئنیم که در ۶٠ روز زمان داده شده یکى دو مورد از موارد خواسته شده فراهم نمیشه و وقت بیشتری نیاز داریم. آیا در صورت اعلام این مطلب و با توضیحات قانع کننده با درخواست تمدید وقت ما موافقت میشود و معمولا این زمان اضافه چقدر خواهد بود. و اینکه با توجه به اینکه در حال حاضر پانزده روز زمان باقی مانده چه وقت این درخواست را بفرستیم. الان یا روز های آخر. بسیار ممنونم.

  19. Saba
    ۶ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۸:۰۰ | #36

    وقتتون بخیر جناب مختاری
    ۲ تا سوال داشتم از حضورتون.

    ۱- با توجه به قانون جدید ۴ سال از ۶ سال برای سیتسزنشیپ، آیا قانون ۲ سال از ۵ سال برای تمدید کارت PR همچنان برقراره یا اون هم عوض شده؟؟

    ۲- شنیدم برای سیتیزنشیپ، یه محدودیت زمانی هست که مثلا اگه از چند ماه بیشتر خارج از کانادا بوده باشید، مدت زمان موندنتون پیش از اون محاسبه نمیشه و در واقع سوخت میشه. آیا این صحت داره؟ اگه جواب مثبته، چقدره این محدودیت؟

    • ۱۴ شهریور ۱۳۹۳ در ۲۳:۳۱ | #37

      ۱- دو موضوع متفاوت هستند و به هم مربوط نیستند بله تمدید کارت مانند قبل است
      ۲- به جای سخن گفتن از شنیده ها دو مقاله ای که در همین وب سایت در همین زمینه نوشته شده را بخوانید

  20. بيتا
    ۱ شهریور ۱۳۹۳ در ۱۶:۰۷ | #38

    اگر در مرز باطل کنن یعنی از فرودگاه باید برگشت؟

  21. مریم
    ۱ شهریور ۱۳۹۳ در ۰۲:۰۹ | #40

    با سلام و تشکر از جواب های به روز شما
    من شنیده ام که می گویند حتی اگر شرایط درخواست تمدید کارت را هم رعایت کنیم باید دلایل عدم حضور در کانادا برای قاضی توجیه شود والا اقامت را باطل میکند. آیا این صحیح است؟ بطور کلی باظل کردن اقامت کار ساده ای است و یا مراحل قانونی آن طوری هست که بشود نبودن را توجیه کرد؟!

    • ۱۳ شهریور ۱۳۹۳ در ۰۶:۴۹ | #41

      به هیچ وجه
      شرایط را رعایت کنید با قاضی کار ندارید مگر اینکه نتوانید افسر را قانع کنید که بوده اید

دیدگاه ها مسدود است.